zaterdag 28 maart 2020

Thuisopdracht 'Geluk' deel 1 L5 en L6

GELUK


Dag iedereen,

Thuis of op school, levensbeschouwing is overal. Daarom heb ik een nieuwe opdracht voor jullie: werken aan geluk.

Hieronder zie je een lijst. Elke week kies je minstens 3 opdrachten uit die je wil maken. Aan het einde van de week, stuur je een mailtje naar joygoddyn@gmail.com met een bewijsje van wat jullie gedaan hebben: dit kan een antwoord zijn op een vraag, een foto van iets wat je gemaakt hebt of je mening over de opdracht.
Vergeet niet steeds je naam en je klas te vermelden.

Alvast veel succes!

Opdrachten geluk: deel 1


* Mensen die iets voor anderen doen zijn gelukkiger.

1. Welke mensen zijn in jouw leven belangrijk? Verzin een fijne manier om hen dit (nog eens) te vertellen of te laten zien.

2. Maak een tekening, brief of kaartje voor iemand in je buurt die alleen is. Stuur het op of steek het in de bus.
Tip: heb je niemand in je buurt, dan zijn de mensen van WZC Ons Geluk vast heel blij met wat je gemaakt hebt. Je kunt deze werkjes op de bus van de school doen 'Aan juf Joy', of zelf sturen naar 
WZC Ons Geluk, Westlaan 38, 8400 Oostende.

* Moedige en veerkrachtige mensen zijn gelukkiger.

3. Wat vond je deze week moeilijk? Hoe heb je dat aangepakt?

4. Wie leert uit zijn fouten, vergroot zijn veerkracht. Welke (grote) fout heb jij ooit gemaakt? Schrijf 3 dingen op die je daaruit geleerd hebt.

5. Schrijf 2 dingen op die je energie en kracht geven en 2 dingen die veel energie kosten. Wat kun je doen om nog meer kracht te halen uit de eerste 2 en minder energie te verliezen met de andere 2?


* Mensen die hun gevoelens kunnen uiten en een positieve houding aannemen, zijn gelukkiger.

6. Geluk hoeft niet groot te zijn. Het zit ook in kleine dingen. Noteer de 3 gelukkigste, mooiste, meest positieve momenten van deze dag.

7. Vermijd vandaag het woord “maar”. Als iemand je iets voorstelt en jouw antwoord begint met “ja, maar…” buig dat dan om naar “ja en…”. Dat helpt om positief te kijken, ideeën nog sterker te maken en de beste manier te vinden om ze uit te voeren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten